Welkom op de website van KAZM !

INTENSIEVE VLIEGWEKEN
13 - 24 JULI 2020

De Intensieve Vliegweken (IV) zijn een periode van 2 weken waarin jonge (en niet zo jonge) aspirant-zweefvliegers stap voor stap leren hoe een zweefvliegtuig werkt, maar vooral ook zelf leren vliegen! De zweefvliegstage staat garant voor vermaak van jong en oud, maar waarbij de veiligheid steeds centraal staat.

Ben je geboren met een passie voor vliegen, of heb je zin in een nieuwe hobby zonder meteen veel centen te hoeven uitgeven? Dan zijn de Intensieve Vliegweken de gelegenheid bij uitstek om te proeven van absoluut genot en plezier van het vliegen.

Meer Informatie


De Koninklijke Antwerpse Zweefclub Meeuw (afgekort KAZM) staat voor een bruisende en ambitieuze zweefvliegclub voor jong en oud. Onze leden zijn van alle leeftijden, en delen uiteraard dezelfde passie: zweefvliegen!

Elk weekend van begin maart tot eind oktober, en telkens wanneer het weer het toelaat, zijn we actief op het vliegveld van Oostmalle/Zoersel.


Wat is zweefvliegen?

Zweefvliegen is vliegen met een zweefvliegtuig. Een zweefvliegtuig vliegt op dezelfde manier als elk ander vliegtuig, maar gebruikt geen motor. Daardoor verloopt de vlucht normaalgezien in een dalende lijn waarbij het toestel 0,5 à 1 meter per seconde aan hoogte verliest.
Door hoogte te winnen in zogenaamde 'thermiek' kan het toestel echter langer en verder vliegen. Als die thermiek er is, kan een vlucht tot 6 à 7 uren duren. Uiteraard wordt het zweefvliegtuig eerst door een sleepvliegtuig omhoog gesleept tot op 500 meter hoogte. Op die hoogte lossen we de kabel en gaan we op zoek naar thermiek.


Lees zeker ook onze infobrochure!

Zweefvliegen is een teamsport. Er is een team van mensen nodig om een zweefvliegclub te kunnen draaien. Er wordt verwacht dat iedereen meehelpt.

Interesse?

Wil je ook eens proeven van deze wondermooie sport? Kom dan zeker een kijkje nemen tijdens één van de weekends waarop het mooi weer is, of neem vooraf contact op met één van onze contactpersonen om een geweldige initiatievlucht mee te maken.